Proteïne – spieropbouw aan de hand van proteïne supplementen

Proteïne is één van de belangrijkste bouwstenen voor het lichaam. Proteïne wordt door het lichaam namelijk afgebroken tot aminozuren. Deze aminozuren worden vervolgens gebruikt om spieren mee op te bouwen. Als je te weinig proteïne (eiwitten) binnenkrijgt, dan zal je spieropbouw achterblijven. In dit artikel zal ik een aantal proteïne supplementen benoemen die je kunnen helpen bij het binnenkrijgen van voldoende eiwitten.

Hoeveelheid eiwitten per dag?

Voordat ik de verschillende eiwitsupplementen noem, is het goed om te weten dat niet iedereen evenveel eiwitten nodig heeft. Als intensieve sporter heb je namelijk meer proteïne nodig dan iemand die af en toe wat spieropbouw probeert te realiseren. Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassen persoon ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met sporters die spieropbouw willen realiseren. Verschillende studies hebben namelijk uitgewezen dat fanatieke sporters ongeveer 1,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig hebben om een goede balans in hun lichaam te houden. De eiwitbehoefte van sporters is dus ruim tweemaal zo groot. Ook heeft een persoon met een lager vetpercentage en verhoudingsgewijs veel spiermassa meer eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig dan iemand met een hoog vetpercentage.

Dit betekent dat je met een normaal voedingspatroon niet genoeg proteïne binnen zult krijgen om voldoende spieropbouw te kunnen realiseren. Daarom heb ik hieronder een aantal proteïne supplementen op een rij gezet zodat je de juiste hoeveelheid proteïne binnen kunt krijgen, iedere dag opnieuw.

Proteïne shake vervaardigd uit proteïne poeder

Proteïne shakes worden vaak geassocieerd met sporters die spieropbouw willen realiseren. Toch kunnen proteïne shakes ook voor andere sport doeleinden gebruikt worden. Zo kan een proteïne shake ook helpen om af te vallen omdat het de vetverbranding stimuleert en tegelijkertijd het lichaam voorziet van voedingstoffen.

Toch zien we proteïne shakes vooral veel terug onder sporters die spieropbouw willen realiseren. Het is een gemakkelijke manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Je kunt namelijk gemakkelijk zelf de exacte hoeveelheid proteïne bepalen die je in een shake doet. In de meeste gevallen worden de shakes gemaakt uit proteïne poeder, de kwaliteit en de opneembaarheid van proteïnepoeder verschilt echter veel. Proteïne poeder is dus in veel verschillende soorten en kwaliteiten te bestellen. Op deze website vind je proteïne poeder van het merk Scitec Nutrition. Dit is een betrouwbaar merk dat wereldwijd bekend staat om zijn proteïne poeders van zeer hoge kwaliteit. Een overzicht van de proteïne poeders van Scitec-online is hier te vinden.

Proteïne repen

Net als proteïne shakes, kunnen proteïne repen ingezet worden voor verschillende doeleinden. Zowel sporters die het spierherstel willen bevorderen, als personen die snel willen afvallen, kunnen proteïne repen of shakes gebruiken. Toch vinden sommige mensen een proteïne reep fijner om te nuttigen dan een shake, omdat een proteïne reep meer gezien wordt als een ‘tussendoortje’. Dit maakt de eiwitrepen dan ook uitermate geschikt voor op het werk of onderweg.

Ondanks het feit dat een proteïne reep geassocieerd wordt met tussendoortjes, zijn proteïne repen een ware maaltijdvervanger. Eiwitrepen voeden het lichaam en leveren energie, zonder dat er vetmassa wordt aangemaakt. Op deze website verkopen we verschillende proteïne repen met hoge kwaliteit eiwit, de Scitec Choco Pro eiwitreep is hier een voorbeeld van.

[]