Beste aminozuren voor spieropbouw

Aminozuren worden door het lichaam gebruikt als de bouwstenen van eiwitten. Deze eiwitten worden vervolgens door het lichaam weer gebruikt om spieropbouw te realiseren. Het is dan ook van belang dat je voldoende aminozuren binnenkrijgt om je spiermassa te laten groeien. Zonder aminozuren uit supplementen en reguliere voeding, is aanmaak van nieuw spierweefsel niet mogelijk en stagneert je vooruitgang.

Daar komt nog bij dat het lichaam geen aminozuren  kan opslaan. Daarom is het van belang dat je iedere dag opnieuw voldoende aminozuren tot je neemt. Uiteraard verdient je lichaam alleen de beste aminozuren, daarom wil ik je aan de hand van dit artikel een aantal handreikingen doen om de beste aminozuren voor het sporten te vinden.

Verschillende soorten aminozuren

Er zijn in totaal ongeveer 250 soorten aminozuren. Het grootste gedeelte van deze aminozuren wordt door het lichaam gebruikt om suiker aan te maken en voor de opslag en het vervoer van water en vetten. Voor de productie van proteïne (basis van de spieren) zijn er slechts 20 aminozuren van belang. Deze groep van aminozuren is onder te verdelen in aminozuren die door het lichaam aan gemaakt kunnen worden en aminozuren die het lichaam niet aan kan maken. Sommige aminozuren kunnen namelijk door het lichaam zelf aangemaakt worden door overtollige aminozuren van een andere soort om te bouwen. Andere aminozuren moeten echter van buitenaf komen omdat het lichaam deze aminozuren zelf niet aan kan maken.

De aminozuren die het lichaam zelf niet aan kan maken worden ook wel ‘essentiële aminozuren’ genoemd. Als sporter is het belangrijk dat je voldoende van deze aminozuren binnen krijgt. Dit kan bijvoorbeeld door een uitgebalanceerd dieet en het gebruik van supplementen. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in onze webwinkel.

– Free Form AminoAcids

Free Form AminoAcids worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Deze aminozuren zijn dan ook ideaal om een constante spieropbouw mee te realiseren en kunnen vlak voor, tijdens en na het trainen al genuttigd worden. Doordat spierafbraak tegen wordt gegaan en tegelijkertijd spieropbouw wordt bevorderd, zijn deze producten zoals bijvoorbeeld Scitec Amino Magic en Scitec Amino liquid erg gewild onder krachtsporters.

– Branched Chain Amino Acids (BCAA’s)

BCAA’s zijn vertakte aminozuren en één van de belangrijkste bouwstenen voor de spieren. Om als sporter spiermassa op te bouwen is het dus van belang dat je voldoende BCAA’s binnenkrijgt. BCAA’s gaan ook spierafbraak tijdens een intensieve training tegen en stimuleren vervolgens de spiergroei na de training. Dit komt doordat BCAA’s direct opneembaar zijn op katabole momenten.

Het product BCAA aminozuren voorziet in de behoefte van BCAA’s tijdens en na het sporten.

Aminozuren en spierpijn

Aminozuren die je vóór je training inneemt, hebben een positieve invloed op de mate van spierafbraak tijdens je training. Deze spierafbraak is verantwoordelijk  voor de spierpijn die je vaak de dagen na je training voelt. Door aminozuren vóór je training in te nemen verminder je dus de spierafbraak, terwijl de aminozuren die je na je training inneemt juist het spierherstel bevorderen. Op die manier ga je spierpijn efficiënt tegen met de beste aminozuren van Scitec Nutrition!

De beste aminozuren vind je bij Scitec

Als je dit artikel gelezen hebt, dan ben je waarschijnlijk serieus bezig met je lichaam en het verbeteren van de prestaties van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je alleen de beste aminozuren tot je neemt als ondersteuning van je voedingspatroon. Kies daarom een betrouwbaar merk voor je supplementen.

Scitec Nutrition produceert haar supplementen met de hoogste precisie en doet constant onderzoek naar mogelijke verbeterpunten. De expertise die Scitec in huis heeft, heeft direct invloed op de prestaties en gezondheid van je lichaam.

[]